Odgovorno upravljanje vodom je naš imperativ

„Regionalni vodovod je primjer kako istrajnost, stručnost i odgovoran timski rad mogu doprinijeti uspjehu jednog državnog preduzeća. Naime, tokom proteklih trinaest godina, zaposleni su kontinuirano radili na izgradnji i održavanju sistema vodosnabdijevanja, te su se uspješno nosili s mnogim izazovima koje su imali“, saopštio je predsjednik Upravnog odbora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Zoran Lakušić.

Kako je kazao, jedna od glavnih funkcija Regionalnog vodovoda je obezbjeđivanje nedostajuće količine vode Crnogorskom primorju u bilo kom trenutku.

„Pored toga, Regionalni vodovod je svjestan važnosti modernizacije sistema i nabavke najsavremenije opreme kako bi svojim korisnicima pružio najbolju moguću uslugu. U tom smislu, ulaganje u infrastrukturu je prioritet preduzeća, kako bi se obezbijedila stabilnost i sigurnost vodosnabdijevanja. Za 2024. godinu postavljeni su ciljevi čijom realizacijom će Regionalni vodovod ostvariti funkcije i zadatke utvrđene Zakonom o regionalnoim vodosnabdijevanju, uredno snabdijevanje svih opština Crnogorskog primorja vodom iz regionalnog vodovodnog sistema tokom cijele godine, a posebno u toku ljetnje turističke sezone. Radiće se na kontinuiranom održavanju i tehničkom unapređivanju infrastrukture regionalnog vodovodnog sistema, na implementacija kapitalnih projekta, zaštiti životne sredine, zona sanitarne zaštite i infranstrukture regionalnog vodovodnog sistema – zaključuje se u saopštenju Zorana Lakušića predsjednika Upravnog Odbora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.