Pres konferencija na izvorištu “Bolje Sestre”

DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“,održava pres konferenciju čija je tema „Preliminarni rezultati ispitivanja funkcionalnosti privremene ustave na Morači radi stabilizacije izvorišta Bolje Sestre.

Pres konferencija će se održati 28. septembra 2023. godine, sa početkom u 11:00 časova, u prostorijama na izvorištu „Bolje Sestre“ u Podgorici.

Cilj nam je, prije svega, okupiti predstavnike resornog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, učesnika u ekspertskom timu za izradu Studije – Monitoring, kontrola i zaštita vodoizvorišta Bolje Sestre, i, naravno, medija, kako bismo prezentarili aktivnosti i prelimirnarne rezultate ispitivanja koja su od vitalnog značaja za održivost vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju.

Osim predstavnika Regionalnog vodovoda, na konferenciji će govoriti i predstavnici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju  kao i prof. dr Zoran Stevanović,  konsultant i koordinator sručnog tima za realizaciju i hidrogeološke ekspertize za stabilizaciju i poboljšanje kapaciteta izvorišta Bolje Sestre za snabdijevanje vodom Crnogorskog primorja.