Lakušić:  I dalje ima pokušaja nelegalne eksploatacije šljunka

Na svima nama je da istrajemo u sprječavanju tih pokušaja. Očekujemo da se prema svim tim licima preduzmu i odgovarajuće sankcije, jer je to najbolji način odvraćanja od tih nelegalnih aktivnosti”, zaključio je Lakušić.

Predsjednik UO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ istakao je u intervjuu za portal RTCG da u koriti Morače i dalje ima eksploatacije šljunka, ali je i apelovao na građane da prijavlju takve aktivnosti.


„Sigurno je da je nelegalna eksploatacija šljunka i pijeska iz korita rijeke Morače donosila njenim vršiocima značajna finansijska sredstava, kojih se oni lako ne odriču. Zbog toga ima i biće pokušaja dalje nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska.

Nadležne službe, nevladine organizacije i Regionalni vodovod, nastoje da preduprijede te pokušaje. Služba zaštite imovine i lica Regionalnog vodovoda redovno obilazi teren i pravovremeno obavještava nadležne organe o svakom konkretnom slučaju takve nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska. 

Na svima nama je da istrajemo u sprječavanju tih pokušaja. Očekujemo da se prema svim tim licima preduzmu i odgovarajuće sankcije, jer je to najbolji način odvraćanja od tih nelegalnih aktivnosti“, zaključio je Lakušić.