Info dan o Prvom pozivu za dostavljanje predloga projekata u okviru Interreg VI-A IPA Hrvatska – BiH – Crna Gora 2021-2027.

Danas je održano predstavljanje Interreg VI-A IPA CBC program Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027. Predstavnici menadžmenta i zaposlenih DOO “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” učestvovali su na današnjoj konferenciji.

Na info danu  predstavljen je  program, način pripreme predloga projekta, kao i drugi detalji od važnosti za prijavljivanje. O detaljima poziva govorili su  predstavnici Upravljačkog tijela (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske) i Zajedničkog sekretarijata.

Programsko područje u Crnoj Gori obuhvata Glavni grad Podgoricu, Prijestonicu Cetinje, opštine Bar, Budva, Danilovgrad, Herceg Novi, Kotor, Nikšić, Tivat, Tuzi, Ulcinj i Zeta.

U okviru Prvog poziva biće podržani prekogranični projekti koji se odnose na istraživanja i inovacije, energetsku efikasnost, prilagođavanje klimatskim promjenama, cirkularnu ekonomiju, zdravstvo i turizam i kulturu. Ukupna sredstva opredijeljena od strane Evropske unije za ovaj poziv iznose 41.095.300,00 eura.