Intenzivnija saradnja hercegnovskog “Vodovoda” i Regionalnog vodovoda u narednom periodu

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, sa svojim saradnicima, ugostio je delegaciju Regionalnog vodovda Crnogorsko primorje na čelu sa predsjednikom Odbora direktora, Zoranom Lakušićem i izvršnim direktorom Borislavom Ivankovićem.

Dana 14. februara 2023. godine, u kabinetu predsjednika Opštine Herceg Novi, održan je sastanak na kojem se razgovaralo o pripremi predstojeće turističke sezone. Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić sa najbližim saradnicima kao i direktor DOO „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi, Boro Lučić. U ime Regionalnog vodovoda, na sastanku su bili prisutni, predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda, Zoran Lakušić i izvršni direktor Regionalnog vodovoda Borislav Ivanković sa svojim  saradnicima.

Na sastanku su razmatrani načini urednog vodosnabdijevanja u toku naredne turističke sezone uslijed problema pada izdašnosti izvorišta „Bolje Sestre“. Tom prilikom, rukovodstvo Regionalnog vodovoda predstavilo je aktuelne probleme sa kojima se suočava u svom radu, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

Predsjednik Odbora direktora, Zoran Lakušić je istakao da smo na pragu turističke sezone i da se Regionalni vodovod, kao i lokalni vodovodi, intenzivno pripremaju za predstojeću turističku sezonu. Kao što je javnost upoznata, Regionalni vodovod ovaj period dočekuje sa bojaznošću, imajući u vidu stepen devastacije korita rijeke Morače, usljed eksploatacije pijeska, koja za direktnu posljedicu ima značajan pad izdašnosti izvorišta „Bolje Sestre“.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, predsjednik Katić i direktor lokalnog vodovoda, gospodin Lučić, iskazali su spremnost za pomoć u prevazilaženju problema sa kojima se suočava Regionalni vodovod. Ovom prilikom oni su naglasili da Opština Herceg Novi kao i lokalni vodovod imaju želju za saradnjom u narednom periodu ukoliko bude tehničkih mogućnosti za realizaciju predloženih aktivnosti od strane Regionalnog vodovoda.

Imajući u vidu činjenicu da od uspješne organizacije vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja zavise rezultati turističke sezone, kao i koliki je udio prihoda od turizma u cjelokupnoj strukturi prihoda države Crne Gore, na sastanku je iskazana obostrana spremnost da se započeta saradnja nastavi još intenzivnije u narednom periodu. Dakle, rezultati turističke sezone u znatnoj mjeri opredjeljuju ekonomsku stabilnost i održivost države Crne Gore, pa je samim tim odgovornost koja vodovodna preduzeća imaju ogromna.