Planirana saradnja RVCP I IRF na poboljšanju vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja

Izvršni direktor Borislav Ivanković sa članovima menadžmenta Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Sašom Radulovićem i Miladinom Radovićem 13. februara 2023. posjetili su  Investiciono- razvojni fond radi pregovora o poslovnoj saradnji. Sastanak je bio prilika da predstavnici Regionalnog vodovoda upoznaju prisutne sa njihovim Društvom, izazovima koji stoje pred njim i planiranim mjerama i aktivnostima za njihovo prevazilaženje u funkciji poboljšanja vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja, te planranim mjerama zaštite sanitarnih zona izvorišta “Bolje Sestre“. Istaknuto je da su za sprovođenje planiranih aktivnosti i mjera neophodna značajna finansijska sredstva i u tom smislu su željeli da se informišu o modalitetima saradnje sa jednom od najznačajnijih finansijskih institucija u Crnoj Gori.

Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda su upoznali predstavnike Regionalnog vodovoda sa njihovim načinom rada, mogućnostima i procedurama za dobijanje određenih povoljnih kreditnih sredstava. U otvorenoj i partnerskoj komunikaciji iskazali su maksimalnu spremnost da u skladu sa predstavljnim mogućnostima njihovih kreditnih aranžmana, kao i standardizovanih procedura, razmotre kreditiranje planiranih projekata.

Na kraju sastanka, ocijenjeno je da saradnja ne samo da je moguća, već i poželjna te da se operacionalizacija sprovede u narednom periodu, kako bi se kroz intezivnu međusobnu komunikaciju došlo do najboljih rješenja na obostrano zadovoljstvo.