Održan sastanak povodom priprema za predstojeću turističku sezonu

Danas je u prostorijama DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ održan sastanak sa predstavnicima DOO “Vodovod i Kanalizacija” Budva na kojem se diskutovalo o pripremi predstojeće turističke sezone.

Sastanku su ispred Regionalnog vodovoda prisustvovali predsjednik Odbora direktora Zoran Lakušić i izvršni direktor Borislav Ivanković kao i njihovi najbliži saradnici. U ime DOO „Vodovod i Kanalizacija“ Budva sastanku su prisustvovali Jasna Dokić, izvršna direktorica kao i njeni saradnici Valerija Radulović i Boško Zenović.

Na sastanku su razmatrani načini urednog vodosnabdijevanja u toku naredne turističke sezone uslijed problema pada izdašnosti izvorišta „Bolje Sestre“.

Tom prilikom predsjednik Odbora direktora je istakao da smo na pragu turističke sezone i da se Regionalni vodovod, kao i lokalnim vodovodi, intenzivno pripremaju za predstojeću turističku sezonu. Kao što je javnost upoznata, Regionalni vodovod ovaj period dočekuje sa bojaznošću, imajući u vidu stepen devastacije korita rijeke Morače, usljed eksploatacije pijeska, koja za direktnu posljedicu ima značajan pad izdašnosti izvorišta Bolje Sestre.

Na sastanku je istaknuto kako su se rezultati prošlogodišnje saradnje sa lokalnim vodovodom Budve pokazali veoma uspješnim i opipljivim. Naime, DOO “Vodovod i kanalizacija“ Budva je pružila podršku Regionalnom vodovodu ustupajući mu višak količine vode, kako bi iste, Regionalni vodovod proslijedio opštinama na Crnogorskom primorju kojima su veće količine vode bile neophodne.

Predstavnici DOO „Vodovod i kanalizacija“ Budva su istakli da ovo preduzeće ima veoma uspješnu i tradicionalno dobru saradnju sa Regionalnim vodovodom, te da će i ove godine na dnevnoj osnovi koordinirati aktivnosti u vezi sa vodosnabdijevanjem i da upravo to iskustvo ukazuje da ova dva sistema mogu biti komplementarna i funkcionisati kao jedna cjelina.