DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, organizuje okrugli sto koji će se održati  26. oktobra 2022. godine

DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, organizuje okrugli sto čija je tema „Trenutno stanje i mogućnosti Regionalnog vodovoda, izazovi i šanse za budući održivi razvoj, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni 2023. godine.

Okrugli sto će se održati  26. oktobra 2022. godine, sa početkom u 11:00 časova, u hotelu CUE Podgorica, Cetinjska 7, Capital Plaza, Podgorica

Cilj nam je, prije svega, okupiti predstavnike relevantnih institucija iz vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju, predstavnike opština, predstavnike našeg resornog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ministarstva finansija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Nacionalnih parkova Crne Gore, ekspertskog tima obrađivača Studije – Monitoring, kontrola i zaštita vodoizvorišta Bolje sestre, i, naravno, medija, kako bismo zajednički došli do konstruktivnih rješenja za neka od pitanja koja su od vitalnog značaja za održivost vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju.

Teme koje će biti razmatrane na ovom skupu obuhvatiće prvenstveno problem pada izdašnosti vodoizvorišta Bolje sestre i aktivnosti koje je neophodno preduzeti u cilju obezbjeđenja urednog vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja tokom naredne turističke sezone, pitanje finansijske konsolidacije i održivosti društva u svjetlu opsežnih kreditnih obaveza koje opterećuju njegovo poslovanje, te iznalaženje načina da se, u saradnji sa državnim instutucijama, kroz odgovarajuća zakonska rješenja, to pitanje uspješno riješi.

Nadamo se da će učesnici skupa svojim aktivnim učešćem doprinijeti održivosti i unaprjeđenju regionalnog sistema vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja.