Video link

Predstavnici menadžmenta Regionalnog vodovoda su, u sklopu ekonomske delegacije Crne Gore, predvođene  potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja, gospodinom Milutinom Simovićem, kao i predsjednikom Privredne komore Crne Gore, gospodinom Vlastimirom Golubovićem, učestvovali na Konferenciji “Destinations on the Rise 2019 – Montenegro”, koja je održana u Beču, 16. i 17. maja 2019. godine, u organizaciji Southeast Europe Business Development Network (SEEBDN) i Grimex Consult, u kooperaciji sa renomiranom austrijskom medijskom kućom “Die Presse i uz podršku Vlade Crne Gore.

 

Regionalni vodovod je, kratkim filmom na njemačkom jeziku, uglednim austrijskim i crnogorskim privrednicima i zvaničnicima predstavio Projekat koji je promijenio Crnu Goru –  najveći realizovani infrastrukturni projekat u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti, regionalni sistem za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, kao i prezentovao 8 razvojnih projekata ukupne investicione vrijednosti od oko 100 miliona eura, koji će se, uz podršku Vlade Crne Gore i međunarodnih finansijskih institucija, realizovati u narednom periodu.

Direktor Regionalnog vodovoda, gospodin Goran Jevrić je, u kratkom obraćanju učesnicima, ukazao na značaj održivog upravljanja vodnim resursima, posebno

u svijetlu rastućih izazova i globalnih klimatskih promjena u 21. vijeku i izrazio zadovoljstvo i zahvalnost organizatorima što ima priliku da o ovoj temi govori upravo u Beču, gradu koji se, osim mnoštva znamenitosti i prirodnih ljepota, može pohvaliti i primjenom visokih standarda održivog upravljanja vodama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *