Jubilej Regionalnog vodovoda umjesto slavljem obilježavamo donacijom

Vlada Crne Gore i Regionalni vodovod „Crnogorsko primorje“ odlučili su da odustanu od ranije planiranog svečanog obilježavanja jubileja – desetogodišnjice donišenja Odluke o izgradnji Regionalnog vodovoda „Crnogorsko primorje“ i da sredstvima u visini od 4.000 € predviđenim u tu svrhu i praktično podrže akciju Prvi crnogorski Teleton – „PODRŽI, POBIJEDI“.

Desetu godišnjicu donošenja važne odluke kojom je u Crnogorskom primorju nakon više decenija kvalitetno i dugoročno riješen problem vodosnabdijevanja dočekujemo zadovoljni brojnim realizovanim investicijama vrijednim više milijardi eura, bogatiji za nove savremene turističke kapacitete, sa investicijama čija je realizacija u toku, turističkim sezonama koje iz godine u godinu premašuju rekorde i sa brojnim novim radnim mjestima u turizmu. Ali zadovoljstvo, koje dijelimo sa građanima Crne Gore, ne treba i ne može da bude jače od našeg iskrenog opredjeljenja da i na ovaj način učestvujemo u humanoj akciji kojom će biti prikupljan novac za liječenje one djece oboljele od karcinoma, koja moraju da se liječe u inostranstvu.

Umjesto svečanosti, uz donaciju i podsjećanje:Vlada Crne Gore je 15. februara 2007. godine, nakon kreiranja neophodnih  uslova, donijela stratešku odluku o realizaciji ovog kompleksnog i zahtjevnog kapitalnog projekta, u čiju je izgradnju do sada uloženo više od 107 miliona eura. Formirano je preduzeće Regionalni vodovod „Crnogorsko primorje”, koje je od početka rada samoodrživo sa jasnom perspektivom razvoja. Preduzeće Regionalni vodovod „Crnogorsko primorje“ ne samo da uspješno i uredno izmiruje sve svoje obaveze primjenjujući pri tome visoke standarde u poslovanju, već pokazuje i visok stepen društvene odgovornosti. I Vlada Crne Gore i Regionalni vodovod ostaće i dalje otvoreni za sve slične projekte koje ćemo podržavati.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

REGIONALNI VODOVOD „CRNOGORSKO PRIMORJE“

 

Sajt je u fazi rekonstrukcije. Molimo vas posjetite nas kasnije. Hvala na razumijevanju!

 

Javne nabavke

Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Budva je, kao preduzeće u 100% državnom vlasništvu, obveznik Zakona o javnim nabavkama (Sl. listCrne Gore, broj 42/11).

Shodno Zakonu, svi oglasi i tenderi, kao i sva dokumentacija relevantna za postupak javnih nabavki objavljuje se na Portalu javnih nabavki Crne Gore. (www.ujn.gov.me)

J.P. „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Budva je kadrovski osposobljeno za sprovođenje postupaka javnih nabavki shodno pravilima međunarodnih finansijskih institucija kakve su Svjetska banka, Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj, Abu Dabi fond za razvoj i sl. Takođe preduzeće je u prethodnom periodu pripremalo i implementiralo veći broj ugovora za nabavku roba, usluga i izvođenje radova baziranih na FIDIC principima ugovaranja.

Poslove javnih nabavki obavlja Službenik za javne nabavke koji posjeduje licencu za obavljanje tih poslova izdatu od strane Uprave za javne nabavke kao i Potvrdu izdatu od strane Svjetske banke za obavljanje postupaka nabavke shodno pravilima te međunarodne institucije.

Aktuelni Plan javnih nabavki preduzeća za 2014. godinu se može pogledati ovdje.

document  Zakon o javnim nabavkama (Sl. listCrne Gore, broj 42/11);

document  Plan javnih nabavki za 2014. godinu;

United Kingdom gambling site click here