Bulevar i cjevovod regionalnog vodovodnog sistema na dionici od Jaza do Aerodroma Tivat, gradiće zajedno Vlada i Regionalni vodovod. Planirana vrijednost projekta iznosi 25 miliona eura , a sredstva je obezbijedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Izrada glavnog projekta je u završnoj fazi.

Informaciju o tome je usvojila Vlada koja je saopštila da će realizacija tog projekta poboljšati putnu infrastrukturu između Aerodroma Tivat i glavnih turističkih destinacija u zemlji.

Prioritet je hitna izgradnja planiranog drugog cjevovoda od Budve do Tivta u dužini od oko 16 kilometara, kojim će se podići trenutni kapacitet regionalnog vodovodnog sistema.

“Udruživanjem dva značajna državna subjekta u zajedničkoj implementaciji razvojnih planova sa EBRD, Uprava za saobraćaj Crne Gore i Regionalni vodovod Crnogorsko primorje će obezbijediti simultanu realizaciju projekta u cilju postizanja većeg kvaliteta izvedenih radova, skraćenja rokova gradnje ta dva infrastrukturna projekta od nacionalnog značaja i obezbijediti uštedu koja se procjenjuje na iznos od najmanje tri miliona EUR”, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *